#1 Tomáš Pekař, CZE, Carpek Service, CZE, Renault Clio R.S. IV Cup

#1 Tomáš Pekař, CZE, Carpek Service, CZE, Renault Clio R.S. IV Cup

Motorsport / Okruhy

Tomáš Pekař získal třetí titul v Clio Cupu Central Europe

Letošní sezona středoevropského poháru Renault Clio je po zrušení závěrečných dvou podniků na Nürburgringu a v Oscherslebenu u konce. Mělnický závodník Tomáš Pekař může slavit svůj třetí mistrovský titul v tomto šampionátu.

Během poslední srpnové neděle si mělnický automobilový závodník Tomáš Pekař dojel na okruhu v Mostě pro triumf v závodě středoevropského poháru Renault Clio. Nejednalo se tehdy o snadné vítězství. Jelo se totiž na mokru a Tomáš se do čela musel propracovat až po startu ze šesté pozice. Díky tomuto prvenství navýšil svůj náskok v čele šampionátu na 47 bodů a před plánovanými závěrečnými dvěma podniky tak udělal důležitý krok na cestě za ziskem třetího titulu v této sérii.

#Tomáš Pekař – Renault Clio Cup Bohemia by VDR

Události nadcházejících měsíců ale ukázaly, že se tehdy k titulu nejenže přiblížil, ale rovnou si ho zajistil. Nejprve byl totiž zrušen čtvrtý podnik sezony na Nürburgringu a nakonec i finálové dějství v Oscherslebenu. I navzdory skutečnosti, že se letos stihly odjet pouze tři závodní víkendy, se ale organizátoři rozhodli celkové pořadí vyhlásit.

To znamená, že Tomáš přidává ke svým titulům z let 2017 a 2019 další a stává se trojnásobným šampionem této série. Z celkových šesti odjetých závodů se mu podařilo zvítězit ve čtyřech, přičemž na stupních vítězů stál v pěti případech.

Tomáš Pekař – Clio Cup Bohemia autodrom Most by VDR

Pekařova stáj Carpek Racing ale neslaví pouze v hodnocení jezdců. Ovládla totiž i šampionát týmů. Důvod k oslavám ale mělničtí mají také v juniorské klasifikaci. Tu ovládl Pekařův týmový kolega Filip Sandström. Švéda navíc může těšit rovněž třetí příčka v celkovém pořadí jezdců. Jeho letošní úspěchy navíc posiluje fakt, že se jednalo o jeho premiérový ročník v tomto šampionátu.


TZ Carpek Dušan Bouzek

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

34 − = 27

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..