#84 Jakub Kornfeil (CZE/Peugeot), Saxoprint MC Peugeot

#84 Jakub Kornfeil (CZE/Peugeot), Saxoprint MC Peugeot

Moto / Motorsport

Abraham v kvalifikaci na GP Francie devátý, Kornfeil až osmnáctý

Český motocyklový jezdec Karel Abraham odstartuje do nedělní GP Francie mistrovství světa silničních motocyklů díky devátému místu v deštivé kvalifikaci v královské třídě MotoGP z třetí řady.

V nejslabší třídě Moto3 druhý český zástupce v šampionátu motocyklů Jakub Kornfeil zajel v kvalifikaci osmnáctou pozici a tak bude na startovním roštu až v šesté řadě. Jakub přišel o umístění mezi nejlepšími deseti až v posledních několika minutách.

„Kvalifikace byla první suchý trénink a v jejím průběhu jsme o sobě dali pořádně vědět, což je určitě skvělé. Několikrát jsem se ukázal mezi nejlepšími pěti, což je určitě pozitivní znamení. Co mě mrzí, je ten konec. Tam jsem se už nedokázal zlepšit. V posledním vyjetí jsem první kolo jel pomalu a ve druhém jsem měl před sebou Arbolina a McPheeho. Oba jsem stahoval a říkal jsem si, že to teď musí vyjít. Jenže jsem se za nimi zdržel a ani toto kolo nevyšlo. Je to škoda, určitě tam byl větší potenciál. Každopádně je to letos suverénně nejlepší kvalifikace, neztratili jsme tolik – letos poprvé jsme pod vteřinovou ztrátou. Zítra by nás dle předpovědi měl čekat suchý závod, tak doufám, že konečně přivezeme body,“ konstatoval Jakub Kornfeil.

Kvalifikace na GP Francie, Le Mans – závod mistrovství světa silničních motocyklů

Moto3: 1. Martín (SPA/Honda) 1:42,813, 2. Bulega (ITA/KTM) -0,031, 3. Guevara (SPA/KTM) -0,148, …18. Kornfeil (CZE/Peugeot) -0,858.

Moto2: 1. Lüthi (CH/Kalex) 1:36,548, 2. Bagnaia (ITA/Kalex) -0,026, 3. Morbidelli (ITA/Kalex) -0,101.

MotoGP: 1. M. Viňales (SPA/Yamaha) 1:31,994, 2. Rossi (ITA/Yamaha) -0,106, 3. Zarco (FRA/Yamaha) -0,235, …9. Abraham (CZE/Ducati) -1,523.


Zdroj: motogp.com, foto Kornfeil flickr.com

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

+ 52 = 53

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..