Vůz KTM X-BOW GT4 posádky týmu M Motorsport pro závod Liqui-Moly Bathurst 12 Hour

Vůz KTM X-BOW GT4 posádky týmu M Motorsport pro závod Liqui-Moly Bathurst 12 Hour

Motorsport / Okruhy

Enge odstartuje sezónu v Austrálii na legendárním okruhu v Bathurstu

Tomáš Enge nastoupí o nadcházejícím víkendu do závodu Liqui-Moly Bathurst 12 Hour s vozem KTM kategorie GT4. Posádku týmu M Motorsport bude Enge tvořit s Justinem McMillanem, Glenem Woodem a Reinhardem Koflerem.

Liberecký závodník odstartuje sezónu 2017 o prvním únorovém víkendu na australském okruhu v Bathurstu. Na této legendární trati s délkou 6213 metrů se závodí od roku 1991.

„M Motosport je jedním z dealerů našeho týmu Reiter Engineering a tým okolo Justina moc dobře znám. Před dvěma lety jsem si vyzkoušel s Camarem okruh v Adelaide. I tentokrát to pro mne bude zcela nové, když pojedeme v Bathurstu. Nyní ale nasadíme vůz KTM X-Bow GT4 a pojedeme v silné konkurenci dalších vozů této stále oblíbenější kategorie,“ reaguje Tomáš Enge na startovní listinu, kde budou hrát hlavní roli o vítězství vozy specifikace GT3.

A jak se Tomáš Enge těší na australský Bathurst? „Je to velká výzva s neskutečnou historií. Je to jeden z mála slavných okruhů, který mi na soupisce chybí, takže se moc těším, až se na něm projedu. Na druhou stranu to bude hodně obtížné, protože trať se stále kroutí zleva doprava a není příliš místa na předjíždění. Navíc jsou blízko trati betonové zdi.“

Závod Liqui-Moly Bathurst 12 Hour je úvodním podnikem Intercontinental GT Challenge, který pokračuje závodem ve Spa-Francorchamps, Mazda Raceway a v Sepangu. V sobotu čeká na účastníky kvalifikace, která rozhodne o postavení na startu nedělního závodu, který startuje 5:45 hodin místního času, a tak se úvodní kilometry odehrají za tmy.


Zdroj: tomasengeracing.cz

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

77 − 72 =

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..