#84 Jakub Kornfeil (CZE/Peugeot), Saxoprint MC Peugeot(foto Peugeot MC Saxo Print Team)

#84 Jakub Kornfeil (CZE/Peugeot), Saxoprint MC Peugeot(foto Peugeot MC Saxo Print Team)

Moto / Motorsport

Katarská ledová sprcha – Kornfeil dvacátý

S velkým očekáváním fanoušci motocyklových závodů po celém světě očekávali, co si obloha nad katarským městem Doha přichystá pro nedělní závody mistrovství světa silničních motocyklů. I když to během dne vypadalo na déšť, nakonec se závodníci třídy Moto3 nemuseli obávat mokrého závodu.

Krátce po jeho začátku ale pro fanoušky čísla 84 přišla ledová sprcha. Jakub Kornfeil, který se kvůli zranění Gabriela Rodriga posunul na roštu na jednadvacátou pozici, zažil opravdu hořký úvod do nové závodní sezóny. Po zhasnutí červených světel totiž místo získávání pozic ztrácel a během prvního kola se propadl až na osmadvacátou pozici. I když si Kornfeil brzy o pár příček polepšil, po pádech Guevary, Oettla a Bezzecchiho bylo jasné, že nic víc než boj o sedmnácté místo z toho nebude. V sedmičlenné skupince se v nájezdu do posledního kola stal jejím lídrem. To však moc dlouho nevydrželo a během rovného úseku v prvním sektoru trati v Losailu se náš závodník opět propadl o několik míst. Boje v tomto vláčku trvaly až do samotného konce a bohužel pro Jakuba Kornfeila závod skončil až dvacátým místem. Šanci na reparát nepodařeného závodu v Kataru bude mít Jakub se svým týmem Peugeot MC Saxoprint 9. dubna v Argentině.

Jakub Kornfeil: „Tohoto ztraceného závodu je velká škoda. Bohužel to dnes vůbec nešlo, protože jsem na rovinkách dostával neskutečně na frak. Motorka fungovala velmi dobře v zatáčkách. Tam jsem byl schopný kdykoliv předjet, někdy i dva jezdce najednou. Výjimkou nebylo ani předjetí venkem. Jenže co z toho, když se pak soupeři kolem mě přesypali jako kdyby jeli na Moto2. Takto to bylo pořád dokola. I když jsem v úvodu posledního kola vedl skupinu, jakmile jsme se dostali na rovinku, šli zase přede mě. Chybné rozhodnutí ohledně převodů jde na naši hlavu a rozhodně se podobná situace nesmí opakovat. Jsem z toho docela smutný, protože si myslím, že rozhodně máme na to, abychom bojovali o jiné pozice. V Argentině to musí být jiné. Už toto bodové manko je nepřípustné.“


Zdroj: Jakub Kornfeil, foto: Peugeot MC Saxo Print Team

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

22 + = 25

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..