#55 Adam Lacko, CZE, Buggyra International Racing System, FIA ETRC Hungaroring

#55 Adam Lacko, CZE, Buggyra International Racing System, FIA ETRC Hungaroring

Motorsport / Truck

Kiss i Lacko vítězí na sobotním Hungaroringu

Rivalové o letošní evropský titul tahačů – FIA ETRC 2017 – Norbert Kiss a český jezdec Adam Lacko v sobotních dvou závodech brali po jednom vítězství.

Domácí Kiss vyhrává první jízdu na Hungaroringu, Adam Lacko čtvrtý

Domácí eso Kiss v první jízdě předvedl „poctivé jezdecké řemeslo“, když dokázal vyhrát první jízdu a potvrdit tak své ambice již z vítězné kvalifikace (Superpole). Adam Lacko, který až v závěru kvalifikace přišel o druhou pozici a tím první startovní řadu. Lacko nakonec v první sobotní jízdě protnul cílovou pásku na páté pozici, ale z důvodu penalizace Breretona za překročení maximální povolené rychlosti se posunul o příčku výše, takže bral body za 4. místo.

Druhý jezdec týmu Buggyra Racing David Vršecký nakonec dojel na osmé pozici, ale přesto dokázal nasbírat velké množství závodních dat, které by měl využít také Adam Lacko.

Výsledky 1. závodu FIA ETRC, Hungaroring

Lacko vyhrává druhou jízdu, plně využívá chaos za sebou

Start do druhého závodu vyšel Adamu Lackovi daleko lépe a v prvním kole se zařadil za týmového kolegu Vršeckého na druhé místo, před kterého se ve druhém kole dokázal protlačit a cílem tak projel na první pozici. „David dobře odstartoval, a navíc mi tam nechal prostor se za ním protáhnout na druhé místo. Nakonec je z toho vítězství, ze kterého mám obrovskou radost,“ uvedl na konci prvního dne spokojený Lacko.

David Vršecký se po startu z prvního postupně propadl na třetí pozici za vedoucího týmového kolegu Lacka a Jochena Hanha. Už to vypadalo, že pódiové umístění mohl udržet, ale o třetí místo smolně přišel v poslední zatáčce. „xHezký závod. Škoda, že ta bedna nevyšla, ale začalo to hrozně klouzat, protože kolo před tím vytekl nějaký olej na trať. Jen tak tak jsem se na ni dokázal udržet. Opravdu mě to štve,“ komentoval druhou jízdu zklamaný Vršecký.

Výsledky 2. závodu FIA ETRC, Hungaroring


Zdroj: fiaetrc.com a buggyra.com, foto: Buggyra media

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

+ 66 = 74

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..