#84 Jakub Kornfeil (CZE/KTM), PruestlGP, GP Valencie 2018

#84 Jakub Kornfeil (CZE/KTM), PruestlGP, GP Valencie 2018

Moto / Motorsport

Kornfeil drží kvalifikační smůlu také v USA

Ve třetí Velké ceně letošního mistrovství světa silničních motocyklů český závodník Jakub Kornfeil opět bojoval s kvalifikační částí. Probojoval se do ní přímo, k předním pozicím měl ale daleko.

Kornfeil do víkendu na okruhu Circuit of the Americas v Texasu vstoupil velmi dobře. V prvním tréninku mu patřila pátá příčka. Druhá volná sekce znamenala sedmé místo, které náš jezdec obsadil také v kombinovaném hodnocení. Sobotní program narušil silný déšť, kvůli kterému byly zrušeny třetí volné tréninky. Tím se tak potvrdila Kubajzova přímá účast v Q2, kam vždy napřímo postupuje pouze čtrnáct nejlepších z volných tréninků. Druhá část kvalifikace ale našemu jezdci nevyšla. Na osychající trati zaznamenal osobní maximum 2:34.863, což stačilo pouze na konečné patnácté místo a tedy pátou řadu na roštu.

Jakub Kornfeil: „Určitě nemůžeme být spokojení. Od začátku kvalifikace jsem se trápil. Hodně to klouzalo a nebylo kola, kdy by nebyla nějaká krizovka. Poslední tři kola se na trati začala tvořit suchá stopa a poslední dvě kola už jsem se začínal cítit dobře a od motorky získávat tu správnou odezvu. Předposlední kolo mně nevyšlo, takže jsem vše soustředil na poslední šanci, kdy jsem jel za Ramirezem. V nájezdu do poslední zatáčky se tam ale přimotal Lopez. Při výjezdu dostal highside, takže jsem musel mimo stopu a ztratil výjezd na cílovku. Při snaze o nápravu této chyby přišla další – tentokrát na brzdách do první zatáčky. I to by ale ještě šlo. Pak jsme se zapletli ještě s Foggiou, kde jsem definitivně ztratil možnost na zlepšení. Ať se během kvalifikace stalo cokoliv, tento výsledek je rozhodně zklamání, protože po pátečním výsledku byl náš potenciál někde úplně jinde.“


Zdroj: TZ Jakub Kornfeil, foto: Jakub Kornfeil – flickr.com

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

99 − 94 =

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..