#84 Jakub Kornfeil (CZE/KTM), PruestlGP, GP Kataru 2019

#84 Jakub Kornfeil (CZE/KTM), PruestlGP, GP Kataru 2019

Moto / Motorsport

Kornfeil po GP Katalánska – divočina!

Jakub Kornfeil se kvalifikoval do Velké ceny Katalánska jako šestadvacátý. Díky penalizacím uděleným jeho soupeřům se na roštu posunul o čtyři místa. Stejně jako celý víkend byla úvodní kola závodu velkým trápením. Pak se ale náš jezdec posunul a dokonce zaznamenal bodový zisk za umístění v první desítce.

Po startu se Kornfeil propadl a uzavíral třicítku závodníků třídy Moto3. Během prvního kola dvě místa získal a po hromadném pádu soupeřů se dostal do první dvacítky. V závěsu za Romanem Fenatim se pak přibližoval bodovaným pozicím. Bojovalo se, předjíždělo se a také se hodně padalo. Kolizím se jezdec stáje Redox Pruestel GP naštěstí úspěšně vyhýbal až se přitáhl k patnáctce nejlepších. Zbývala tři kola do cíle a osmdesát čtyřka Jakuba Kornfeila byla zaznamenána na dvanáctém místě v bezprostředním kontaktu s vedoucí skupinou. Strkanice o každou pozici vyústily v další pády, které napomohly k tomu, aby si po víkendu plném trápení Jakub Kornfeil dojel pro desátou příčku a šest mistrovských bodů.

Jakub Kornfeil: „Po víkendu plném zklamání máme alespoň nějaký důvod ke spokojenosti. Musím ale říct, že ani závod rozhodně nebyl takový, jaký bychom si představovali. Po startu mě předjelo několik jezdců. Byl jsem až předposlední. Motorka prostě neměla výkon. V jednu chvíli už jsem uvažoval, že zajedu do boxů. Od šestého kola to ale nějakým způsobem začalo fungovat a já se tedy mohl pokusit alespoň o nějaké body, když jsem viděl ty pády kolem. Předjel jsem pár jezdců, pak jich hodně přede mnou spadlo a za Fenatim jsme se dotáhli do velké skupiny vepředu. Tam pády dál pokračovaly, takže z toho nakonec byla desítka. Dobře, to jsou fajn body. Co je ale zásadní, že při současném stavu nemáme základ pro stabilní práci a neustále doufáme v nějaký nedělní zázrak. Takto závodit je šílené a dál neudržitelné, proto teď dáme v týmu hlavy dohromady, abychom našli nějaké řešení pro další závody.“

Výsledky třídy Moto3 – Velká cena Katalánska

Moto3: 1. Ramírez (Šp./Honda) 38:36,156, 2. Canet (Šp./KTM) -0,119, 3. Vietti (It./KTM) -0,146, 4. López (Šp./Honda) -0,235, 5. Foggia (It./KTM) -0,947, 6. Ogura (Jap./Honda) -1,008, …10. Kornfeil -2,472, Salač (oba ČR/KTM) nedokončil.

Průběžné pořadí MS (po 7 z 19 závodů): 1. Canet 103, 2. Dalla Porta 80, 3. Antonelli (oba It./Honda) 75, 4. Vietti 68, 5. Masiá (Šp./KTM) 65, 6. Arbolino (It./Honda) 51, …17. Kornfeil 30, 28. Salač 1.


Zdroj: Jakub Kornfeil, foto: Jakub Kornfeil – flickr.com

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

74 − 66 =

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..