#84 Jakub Kornfeil (CZE/Peugeot), Saxoprint MC Peugeot

#84 Jakub Kornfeil (CZE/Peugeot), Saxoprint MC Peugeot

Moto / Motorsport

Kornfeil v kvalifikaci padá a nakonec 24. místo

Motocyklový závodník Jakub Kornfeil zajel v kvalifikaci na GP České republiky až 24. kvalifikační čas ve třídě Moto3. Český jezdec v nejslabší třídě hned v úvodu kvalifikace havaroval. Na trať se stihl vrátil až v samotném závěru kvalifikačního tréninku, aby absolvoval své jediné měřené kolo.

Vítězem kvalifikace se stal překvapivě Argentinec Gabriel Rodrigo, který triumfoval poprvé ve své kariéře.

Jakub Kornfeil: „V závěsu za Rodrigem jsem se hned od začátku snažil zajet co nejlepší kolo. Jeli jsme v docela dobrém tempu, takže už jsem si říkal, že by to mohlo vyjít. Jenže na konci druhého kola v nájezdu na cílovou rovinku Rodrigo upadl, motorka ho trošku nakopla a bohužel mě vzal s sebou. Dostal jsem kopanec do zad, nevím od čeho, ale v jednu chvíli se mně dost motala hlava. Jen jsem doufal, aby to nebyl otřes mozku. Přeběhl jsem trať a snažil jsem se motorku co nejrychleji dostat k mechanikům. Ti mně přiběhli na pomoc a během cesty do garáže už ustalo i točení hlavy. Kluci se hned dali do práce. Bylo necelých patnáct minut do konce a motorka už byla připravená. To by bylo skvělé, mít ještě patnáct minut. Po pár ujetých metrech jsem ale musel zpět kvůli seřízení předku. Kolo šlo na jednu stranu a řidítka na druhou. Ihned jsem dostal info, že to je věc tak na hodinu, my měli asi tak minutu. No nějak jsme to zvládli a já mohl vyjet. No, jenže ve vysoké rychlosti jsem zjistil, že přední brzda nebrzdí tolik jako když jsem ji zkoušel na výjezdu z pit line, takže jsem měl trošku těžký moment ve vyšší rychlosti. Následovala další oprava, po které mně zbyl čas už jen na to jedno jediné rychlé kolo. Na to, že bylo jenom jedno, nebylo úplně špatné, ale bohužel je z toho jenom 24. pozice. Posunout se bude zítra hodně složité, ale nic není nemožné a já pro to udělám maximum. Domácí závod si všichni musíme pořádně užít. Díky všem, kdo přišli a drží/budou držet palce!“

Kvalifikace GP České republiky silničních motocyklů

Moto3: 1. Rodrigo (ARG/KTM) 2:08,571, 2. Fenati (ITA/Honda) -0,150, 3. Guevara (SPA/KTM) -0,303, …24. Kornfeil (CZE/Peugeot) -1,597.

MotoGP: 1. M. Márquez (SPA/Honda) 1:54,981, 2. Rossi (ITA/Yamaha) -0,092, 3. Pedrosa (SPA/Honda) -0,138, …17. Abraham (CZE/Ducati) -1,805.


Text: Milan Spurný, zdroj: motogp.com, foto: flickr.com – Kornfeil

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

60 − 56 =

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..