Libor Milota - Porsche 911 GT3 Cup by LUKAMOTORSPORT

Libor Milota - Porsche 911 GT3 Cup by LUKAMOTORSPORT

Motorsport / Okruhy

Libor Milota dosáhl na první a třetí místo na Pannoniaringu

I druhý podnik Slovenského okruhového poháru dopadl pro jezdce týmu Lukamotorsport Libora Milotu výborně. Jeho úspěšné sžívání s vozem Porsche potvrzují pódiová umístění v obou závodech.

Libor Milota den před závodem na maďarském Pannoniaringu pilně trénoval a tým zajišťoval bezchybný provoz vozu. Trénink v dešti přinesl své ovoce v podobě vyhrané kvalifikace ve třídě nad 3500 ccm. Následoval první závod během kterého Milota udržel pozici a do cíle tak dojel na prvním místě. Do druhého závodu nastupoval s horšími pneumatikami a proto bylo jasné, že o prvenství už nebude možné bojovat. I tak projel cílem na hezkém třetím místě.

Dojmy jezdce jsou následující: „Pro mě i ve druhém podniku sezóny pokračovalo seznamování se s vozem. Stále jsem cítil určitou nervozitu a nejistotu. Z tohoto pohledu bylo trénování na vodě velkým přínosem. V závodní den bylo již sucho, takže jsem se do toho mohl pořádně opřít a úspěch se dostavil. Jako tým jsme fungovali na jedničku a tady patří velké díky jak Davidovi, tak Michalovi.“

Michal Vorba hodnotí účast v Maďarsku následovně: „Nepodceňujeme trénink. Liborova jistota narůstá s každým odjetým kolem, což se následně promítá do závodu samotného. První vyhraný závod je odměnou pro celý tým a ukázkou toho, že jdeme správným směrem. Další závod nás čeká na Slovakiaringu dne 1. 6. 2017.“

Šéf týmu Lukáš Karhan se závodů na Pannoniaringu neúčastnil, neboť termín závodu kolidoval s MČR v kartingu, kde závodí Karhan junior. „Max jede druhou sezónu třídy EASY 60. Jeho podpora je mou hlavní prioritou. Se zbytkem týmu jsem byl ve spojení prostřednictvím telefonu. Z úspěchu Libora Miloty mám radost, stejně tak mě těší, že technika funguje. Není čas otálet, nyní se připravujeme na další závod,“ uzavírá Lukáš Karhan.

Ať se kola točí.

Lukamotorsport

 

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

55 − = 46

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..