#84 Kornfeil Jakub (CZE), Drive M7 SIC Racing Team, Honda, GP Valencie 2016 (foto Gold & Goose Photography)

#84 Kornfeil Jakub (CZE), Drive M7 SIC Racing Team, Honda, GP Valencie 2016 (foto Gold & Goose Photography)

Moto / Motorsport

Moto3: Kornfeilův pěkný konec sezóny

MotoGP je pro rok 2016 definitivně u konce. Velká cena Valencie uzavřela letošní šampionát a náš Jakub Kornfeil předvedl krásný výkon, kterým se loučí se svou stájí Drive M7 SIC Racing Team.

I když v kvalifikaci neztratil mnoho, sedm desetin vteřiny bylo dost na to, aby náš závodník odstartoval až ze čtyřiadvacáté příčky. Jakub ale od začátku tvrdě pracoval na tom, aby se zapojil do bojů o nejvyšší pozice. Už během prvního kola dokázal získat deset míst a zavelel tak ke stíhací jízdě. V šestém kole už byl Kornfeil šestý a v tandemu s Juanfranem Guevarou stíhali vedoucí čtveřici. Na tu se podařilo brzy dotáhnout a po čtrnácti dnech jsme viděli Jakuba Kornfeila opět bojovat o umístění na stupních vítězů. Už jistý mistr světa třídy Moto3 ale v první skupině trošku rozčeřil vody a Kornfeil na špičku začal ztrácet. Tři kola před koncem navíc dostal od vedení závodu pokyn, aby se vrátil o jednu pozici zpět a tak boj o pódium nadobro skončil. Pustil před sebe Phillipa Öttla a byl osmý. Netrvalo dlouho a Kubajz získal zpět svou sedmou pozici, na které byl také odmávnut. Sečteno a podtrženo, startovní číslo 84 během závodu vybojovalo sedmnáct pozic a získalo devět bodů za sedmé místo. Celkově Jakub Kornfeil končí osmý se sto dvanácti body, což zároveň znamená nejúspěšnější sezónu v kariéře našeho jezdce.

Jakub Kornfeil: „Je to super! Kdyby mně někdo řekl, že to z 24. místa dotáhnu na 7., nevěřil bych mu. Dnešní závod jsem si od samého začátku neskutečně užil. Motorka fungovala naprosto skvěle a musím říct, že jen díky ní jsem si toho mohl tolik dovolit. Šéfmechanik opravdu vyšperkoval nastavení a závodit byla prostě jedna radost. Jediný problém, který jsem zaznamenal, byly pneumatiky. Zpočátku jsem jel hrozně agresivně, což si dále v závodě vybralo svou daň – neudržel jsem se s vedoucí skupinou až do konce. V závěru jsem navíc dostal penalizaci a musel před sebe pustit jednoho ze soupeřů. Sice jsem ho hned předjel zpět, ale dotáhnout se na kluky přede mnou už nešlo. I tak je sedmé místo skvělé a myslím, že bude také hezkým dárkem na rozloučenou. Chci moc poděkovat týmu za krásné a úspěšné dva roky. Moc děkuji také všem partnerům, bez kterých by to rozhodně nešlo, fanouškům, rodině, kamarádům a všem, kdo aspoň trošku drželi palce!“

Výsledky GP Valencie 2016, závod MS silničních motocyklů třídy Moto3

Konečné pořadí MS 2016 třídy Moto3

Pořadí Jezdec Body
1. Brad BINDER (RSA/KTM) 319
2. Enea BASTIANINI (ITA/Honda) 177
3. Jorge NAVARRO (SPA/Honda) 150
4. Francesco BAGNAIA (ITA/Mahindra) 145
5. Joan MIR (SPA/KTM) 144
6. Fabi Di Giannantonio (ITA/Honda) 134
7. Nicolo BULEGA (ITA/KTM) 129
8. Jakub KORNFEIL (CZE/Honda) 112
9. Andrea LOCATELLI (ITA/KTM) 96
10. Romano FENATI (ITA/KTM) 93

Zdroj: motogp.com a Jakub Kornfeil, foto: Gold & Goose Photography

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

− 3 = 1

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..