Misano World Circuit Marco Simoncelli hostí tradiční Velkou cenu San Marina nedaleko přímořského letoviska Rimini. V tomto pro mnoho Čechů známém místě dnes udělal radost fandům motorek také Jakub Kornfeil.
Závodník týmu Drive M7 SIC Racing zažívá opravdu úspěšný víkend. V prvním volném tréninku skončil druhý nejrychlejší a páteční program zakončil čtvrtým místem. S dobrým nastavením a pocitem z jízdy tak Jakub nastupoval odhodlaně také do kvalifikace. I když Misano nepatří mezi jeho nejoblíbenější, letos to rozhodně není znát. Stabilně rychlá kola držela našeho jezdce mezi nejlepší desítkou. Po první zastávce v boxech se Jakub propadl až k patnáctému místu, na což ale hned reagoval časem 1:43,237, který jej vynesl na deváté místo. To nejlepší se ale událo po druhém zajetí. Posledních šest minut kvalifikace Kornfeil využil k tomu, aby dosáhl na své maximum 1:42,659. Ano, poprvé v tomto víkendu se dostal pod hranici 1:43,000 a vyšvihl se na fantastické druhé místo. Na časomíře ale zbývalo ještě asi dvacet vteřin a na trati byli ve svých rychlých kolech Enea Bastianini a Brad Binder. Oběma se nakonec podařilo před našeho jezdce prodrat a bylo rozhodnuto. Do Velké ceny San Marina tedy Jakub Kornfeil vyrazí ze zasloužené čtvrté pozice.
Jakub Kornfeil: „Od prvního tréninku jde vše velmi dobře a s naší prací jsem zatím moc spokojený. Stát ve druhé řadě je fantastické! První řada někdy přináší velký stres z velkých očekávání, takže čtvrté místo je dobrým stavebním kamenem pro závod. Pocit na motorce je velice dobrý. Během kvalifikace jsem se cítil naprosto v pohodě, máme potřebnou rychlost a co je důležité, ještě nejsme na úplné hraně. Myslím, že jsme zatím odvedli dobrou práci – zaměřili jsme se na výběr pneumatik a nastavení převodovky. Ve třetím volném tréninku jsme vyzkoušeli také simulaci závodu. Můj velký dík patří týmu za skvělou práci. Teď musíme hlavně zůstat nohama na zemi a pořádně se koncentrovat na zítřejší závod. Ten končí až šachovnicí, takže do té doby makáme naplno.“
Zdroj: motogp.com a Jakub Kornfeil, foto: Gold & Goose Photography