#84 Jakub Kornfeil (CZE/KTM), PruestlGP, GP Thajska 2018

#84 Jakub Kornfeil (CZE/KTM), PruestlGP, GP Thajska 2018

Moto / Motorsport

Moto3: S odřeným uchem

Velká cena Argentiny je druhou zastávkou letošního šampionátu MotoGP. Do závodního víkendu v Jižní Americe vstoupil skvěle český závodník stáje Redox Prustel GP Jakub Kornfeil, který v úvodním tréninku skončil čtvrtý.

V dalších sekcích už to ale tak slavné nebylo. Náš jezdec dokonce skončil v kombinaci volných tréninků až na jednadvacáté pozici. To znamenalo jasnou zprávu, že bude muset do tzv. Q1, ze které do bojů o první příčky mohou postoupit jen nejlepší čtyři. Ani tam ale neměl Kornfeil na růžích ustláno. Byl daleko za postupovou čtyřkou a po třech kolech zajel do boxů. Času tedy bylo maličko, ale posledním kolem se vše změnilo – 1:49,832 znamenalo čtvrté místo a tedy postup do Q2.

Druhou část kvalifikace Jakub Kornfeil odjel opět s jednou zastávkou v boxech. Mezi nejlepší osmnáctkou si náš závodník přišel na osobní maximum 1:49,974. To stačilo na šestnáctou příčku v šesté startovní řadě. Podobně jako v Kataru tedy bude muset Kubajz zatáhnout a zkusit zvrátit nepříznivou startovní pozici.

Jakub Kornfeil: „Kvalifikace je jedna velká katastrofa. Když si procházím výsledky, žasnu nad tím, kolik ztrácím na druhém sektoru. Jen tam jsem ztratil 0,429, což je hrozná propast. Další velký problém je, že jsem prostě ve druhé části kvalifikace nic nevymyslel. Nebylo v podstatě z čeho tam vsadit to rychlé kolo. Plán byl takový, že vyjedeme pět minut po začátku tréninku. Neměl jsem ani helmu, když jsem dostal povel, že jedeme. Vše bylo nachystané, já sedl na motorku, ale přišla další změna. Nakonec jsme vyjeli až po těch pěti minutách. Jel jsem ve vláčku za Fenatim. Ten zajel do boxů a celá skupina jela za ním. Já jsem tedy zajel taky. Po asi půlminutě jsem zase vyjel a zbývalo něco přes šest minut. Tam jsem se za nikým nechytnul, ani nezajel žádné extra rychlé kolo, takže proto až šestnáctka. Zítra to bude složité, každopádně se ale co nejrychleji musím dostat do desítky a pak zkusit jít co nejvíc nahoru. Uvidíme, jaké bude zítra počasí. Předpověď zatím říká, že na 70 % nás zasáhne déšť. Naše šance jsou ale stejné, ať bude sucho nebo mokro, takže uvidíme zítra.“


Zdroj: TZ Jakub Kornfeil, foto: Jakub Kornfeil – flickr.com

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

− 1 = 4

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..