Libor Podmol v akci (foto: Night of the JUMPs)

Libor Podmol v akci (foto: Night of the JUMPs)

Moto / Motorsport

Podmol jde znovu do boje: v Číně si však zvyká na jinou motorku

Po několikaměsíční pauze vyráží Libor Podmol do závodu mistrovství světa. V čínském Wu-chanu bude mít však nemalé komplikace. Český freestyle motokrosař nebude předvádět triky na motorce husqvarna, se kterou absolvoval doposud všechny letošní závody, ale nuceně se musel vrátit na yamahu. „Byl jsem přesvědčen, že si v Číně stejně jako všude na světě půjčím motorku od lokální Husqvarny. Bohužel to nakonec nevyšlo,“ prohlásil Podmol. Do zítřejšího závodu nastoupí také jeho bratr Filip Podmol.

Český freestyle motokrosař drží na mistrovství světa celkové třetí místo. Na medailové úspěchy v Berlíně a v Krakově by rád navázal také v Číně. Jenže Podmol se v trénincích sžívá s jinou motorkou. „Jde to pomalu, ale jistě. Když jsem poprvé dostal husqvarnu, trvalo mi to tři týdny intenzivního tréninku, abych měl jistotu. Teď mám na to pouze dva dny,“ popisoval těžkosti Podmol, loňský vicemistr světa, který na yamaze neseděl skoro rok.

Je to jakoby těsně před Velkou Pardubickou musel žokej Váňa vyměnit svého oblíbeného koně,“ přirovnal s úsměvem situaci, ve které se nachází. Podmol kvůli tomu ani přesně neví, jaké triky během závodu v Číně zařadí. „Šance na dobrý výsledek ale je.“

Šampionátu zatím dominuje Němec Luc Ackermann, který často předvádí dvojité salto. Právě to trénovali bratři Podmolové na listopadovou akci FMX Gladiator Games. Ještě předtím české freestyle motokrosaře čeká závod v Kolíně, a to v pátek. Čtrnáct dní poté se Podmol zúčastní X-Games v Sydney.


Zdroj: Libor Podmol, foto: archiv Podmol

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

17 + = 22

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..