Tým RTR Projects

Tým RTR Projects

Motorsport / Okruhy

RTR Projects čeká další velká výzva, v Barceloně pojede závod na 24 hodin

Český tým RTR Projects se během prázdninových měsíců soustředil na starty v seriálu X-Bow Battle a na maximální podporu svého nového jezdce Jana Krabce při získávání „ostruh“ v tomto značkovém šampionátu. Nyní se však po krátké odmlce vrací ke svým kořenům. Do vytrvalostních závodů, do seriálu 24H Series a především na oblíbený okruh ve španělské Barceloně.

Závod na Circuit de Barcelona Catalunya bude pro brněnskou sestavu prvním vytrvalostním závodem od květnové dvanáctihodinovky v nizozemském Zandvoortu.

Právě na trati formule 1, která leží nedaleko metropole Barcelony, si tým RTR Projects před dvěma lety připsal jeden z největších úspěchů, a to třetí místo ve třídě A5.

„Barcelona je krásná trať. Je to trať, kde jsme začínali závodit. Jsou tam rychlé i pomalé pasáže a celkově tam vždy bývá skvělá atmosféra. Rád vzpomínám na úspěch, kterého jsme zde dosáhli před dvěma lety. To bylo ale zcela jiné závodění. Třída A5 byla o mnoho snazší a dost se opravovalo. Dnešní SP3 je o několik úrovní výše a to ať již to bereme pohledem kvality techniky, tak i srovnáním kvality soupeřů,“ prozradil závodící šéf týmu Tomáš Miniberger.

Cesta k úspěchu však nebude jednoduchá. I tentokrát totiž startovní listina ve třídě SP3 překypuje silnými posádkami. Jezdecká sestava RTR Projects ve složení Tomáš Miniberger, Sergej Pavlovec, Daniel Skalický, Tomáš Kwolek a Erik Janiš se však jak svojí rychlostí, tak zkušenostmi může směle postavit všem svým soupeřům, mezi kterými nechybí ani tovární čtveřice automobilky Porsche za volantem Caymanu GT4. Celkově bude o vítězství ve třídě SP3 usilovat 9 posádek.

„Všichni mají rychlá auta, závodění ve třídě SP3 je prostě rychlé a není tam slabé posádky. To už není ani tak o tom, že vyhraje ten, kdo méně opravuje, v této třídě se pořád jede a jede se rychle. Očekávám, že může vyhrát naprosto kdokoliv. Určitě bych si přál, abychom uspěli. Máme skvělý tým a pódiové umístění představuje reálný výsledek. Uděláme pro to maximum,“ dodal Tomáš Miniberger.

„Na Barcelonu se moc těším. Těším se na týmové závodění, na pořádné vytrvalostní závody. Abych se přiznal, už mi to trochu chybělo. Soupeři budou silní, bude tam mnoho jiných aut a já věřím, že to bude zábava. Těším se i na Dana Skalického a Toma Kwolka, které už jsem dlouho neviděl. Týmové závody mají prostě něco do sebe,“ řekl Sergej Pavlovec.

„Samozřejmě, že se do Barcelony moc těším. Myslím, že trať i teploty budou sedět našemu vozu. Já už jsem si navíc v KTM také mnohem jistější a více tenhle vůz znám. Soupeře známe, jsou sice silní, ale myslím, že na ně máme,“ prozradil Daniel Skalický.

„Pro mě to bude první vytrvalostní závod od Zandvoortu, tak jsem samozřejmě opět plný očekávání. Navíc je to Barcelona. Tuhle trať mám hodně rád, takže se těším na krásný závod. Konkurence je silná, ale já věřím, že pokud se nám vyhnou problémy, tak můžeme mířit vysoko,“ dodal Tomáš Kwolek.

Samotný závod začíná volnými tréninky a kvalifikací v pátek 2. září. RTR Projects však neponechává v přípravě na náročné klání nic náhodě a na španělském okruhu absolvuje již ve čtvrtek 1. září celodenní testování.

Harmonogram víkendu

Čtvrtek 1. září
9:00–18:00 volný test
Pátek 2. září
16:30–17:30 volný trénink
19:00–19:45 kvalifikace
20:45–22:15 noční trénink
Sobota 3. září
12:00 – start závodu 24H Barcelona
Neděle 4. září 
12:00 – cíl závodu 24H Barcelona


Zdroj: Tisková zpráva

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

− 2 = 3

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..