Ital Gabriele Tarquini v současnosti pracuje pro Hyundai Motorsport, foto Milan Spurný

Ital Gabriele Tarquini v současnosti pracuje pro Hyundai Motorsport, foto Milan Spurný

Motorsport / Okruhy

Závodní premiéra pro Hyundai i30 TCR může být ještě letos

Ital Gabriele Tarquini přitahuje pozornost jako populární jezdec a v současnosti i zástupce pro Hyundai Motorsport.

Mistr světa cestovních vozů (FIA WTCC) z roku 2009 se setkal v paddocku belgického Spa-Francorchamps při závodech TCR International Series se starými přáteli a bývalými rivaly. „Série TCR mi připomíná staré časy ve WTCC, kdy jsem byl šampiónem. Tak se připravte, už se těším na závody v sérii TCR a brzy se uvidíme,“ vtipkoval Ital Tarquini.

Gabriele Tarquini podepsal s Hyundai Motorsport na začátku letošního roku smlouvu a podílí se na vývoji nového závodního vozu Hyundai i30 TCR, který korejský výrobce připravuje pro populární kategorii cestovních vozů. Dle Itala vývoj vozu pokračuje dle plánu a Gabriele ještě zdělil: „Je ještě brzy. Udělali jsme jen dvě zkoušky na okruhu Motorland Aragon a tento týden v Misanu. Auto je dobré, jsem spokojený s tím, jak se věci vyvíjejí. Máme dobrý základ.“

Hyundai Motorsport měl původní plán, že rok stráví vývojem vozu a závodní debut nechá až na rok 2018. Avšak tyto původní plány by se mohly změnit, protože testování vykazuje povzbudivé výsledky. „Možná uděláme několik závodních ostrých startů na konci roku. Nevím, ale je to jedna z možností,“ řekl Tarquini. Další test pro Tarquiniho a Hyundai se bude konat ve španělské Valencii  na konci tohoto měsíce.


Foto: Milan Spurný

Tags: /

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

7 + 1 =

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..